sâmbătă, 25 noiembrie 2017

Legendele BOXULUI - TOP 10

10. Sam Longford este un unul dintre dintre cei mai mari boxeri care nu a castigat niciodata titlul mondial. Cei de la ESPN l-au numit “Cel mai mare boxer pe care nimeni nu-l stie”. El nu a avut niciodata sansa sa lupte pentru titlul mondial din cauza faptului ca era negru, iar Jack Johnson a refuzat sa lupte cu el.
Au fost vremuri cand a fost cel mai bun boxer al lumii.
9. Jack Dempsey a fost campion al lumii la categoria grea intre anii 1919 – 1926. A fost un luptator carismatic care a avut intotdeauna publicul alaturi de el. Luptele sale au facut record de audienta. 120.000 de spectatori au platit bilet pentru a-l vedea la treaba. El este unul dintre boxerii care au fost inclusi in International Boxing Hall of Fame
8. Jack Johnson a fost numit ‘Uriasul din Galveston’ si a fost primul campion afro-american la categoria grea. A fost trimis in exil si a luptat majoritatea meciurilor in Europa si Africa de Sud. Muhammad Ali a recunoscut ca a fost influentat de stilul lui Johnson. In 1954 a fost inclus in Boxing Hall o Fame. Orasul Galveston are acum un parc care ii poarta numele. El a murit in 1946 intr-un accident de masina.
7. Benny Leonard este un luptator cunoscut pentru viteza, acuratetea si tehnica sa. Si-a atras porecla ‘Ghetto Wizard’, datorita faptului ca a fost crescut intr-un ghetou de evrei. El a murit in ring, in 1945. A fost campion la categoria usoara iar International Boxing Research Organization l-a numit pe locul 1 in topul celor mai mari campioni la categoria usoara, in anul 2005.
6. Roberto Duran este un fost boxer din Panama si unul dintre cei mai mari din istorie. El a fost campion mondial la 4 categorii de greutate: usoara (1972-1979), mijlocie (1980), superusoara (1983-1984) si supermijlocie(1989). Este al doilea boxer care a reusit sa lupte 5 decenii. Revista The Ring l-a trecut pe locul 5 in topul celor mai tari luptatori din ultimii 80 de ani. Associated Press l-a numit cel mai bun luptator la caterogia usoara din secolul 20
5. Willie Pepe, pe numele sau de nastere Guglielmo Papaleo a fost un boxer american recunoscut pentru viteza si tactica sa de aparare. El a fost la un pas de moarte dupa un accident aviatic in 1947, insa a continuat sa lupte si si-a incheiat cariera dupa 26 de ani in ring. A boxat 1956 de runde. In 1990 a fost inclus in Hall of Fame-ul boxului. A fost numit cel mai mare luptator la categoria pana din toate timpurile de catre International Boxing Research Organization, in 2005.
4. Joe Louis a fost un luptator din America ce a reusit sa isi tina titlul mondial intre anii 1937 – 1949. A fost primul afro-american care a reusit sa le cucereasca inimile atat celor albi, cat si populatiei de culoare intr-o vreme in care rasismul era foarte intalnit in America. El a reusit sa isi pastreze titlul mai mult decat orice boxer din lume: 11 ani, 8 luni si 7 zile si a avut 25 de meciuri in care a reusit sa-si apere centura mondiala la categoria grea.
3. Henry Armstrong, pe numele sau de nastere Henry Jacson Junior, a fost unul dintre cei mai mari boxeri ai lumii. Poreclit ‘Homicide Hank’ sau ‘Hurricane Hank’ a avut trei titluri mondiale la trei categorii de greutate diferite: pana (1937), semimijlocie (1938) si usoara (1938). El a reusit sa isi apere titlul la supersoara mai mult decat orice alt boxer din lume. A luptat 17 meciuri pentru titlul mondial si a castigat 15.
2. Muhammad Ali nu mai are nevoie de nicio prezentare. Stilul sau unic de a lupta i-a adus o multime de fani. Este singurul boxer care a castigat titlul mondial de trei ori. El a fost oprit in a lupta pentru trei ani pentru ca nu a vrut sa lupte in razboiul din Vietnam. A devenit cunoscut pentru pricipiile de egalitate in rase pe care le-a avut si a fost numit ‘People Champion” Sports Illustrated l-a numit personalitatea secolului in sport.
1. Sugar Ray Robinson este cel mai mare boxer din lume. Nimeni nu a reusit vreodata sa faca ce a facut el. A luptat 123 de meciuri si a pierdut o singura data, in fata lui Jake LaMotta, pe care l-a batut apoi de 4 ori. A castigat titlul mondial la semimijlocie in 1946 si l-a aparat de patru ori. In timpul carierei sale a castigat titlul la categoria mijlocie de 5 ori, devenind primul boxer din lume care reuseste aceasta performanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu